Bel nu voor een gratis prijsopgave: 070 – 215 88 23

Horders huis vol opruimen en ontruimen in Den Haag.

Horders huis vol opruimen en ontruimen in Den Haag.

Wat is een Horder woning? Horder is een ander woord voor verzamelaar die niets weg wilt gooien. Een Horder die een woning bezit of huurt zal uiteindelijk de woning overvol met spullen beladen. Een overvolle woning geeft vaak problemen. Zowel brandveiligheid, als hygiene, als leefbaarheid, als onderhoud van de woning of het appartement waar deze persoon in woont verslechtert, als psychologisch en lichamelijk kan iemand erg achteruit.

Een verzamelaar ( Horder ) met een huis of pand vol troep!

Een Horder is iemand die van alles kan verzamelen. Vaak uit de handgelopen hobbys of door eenzaamheid wordt er vanalles aangekocht in de vorm van een onderdrukte emotinele eenzaamheid. Vaak geen contact met familie vanwege schaamte. Er is ook vaak geen weg terug. Opriumen lukt niet meer. Lichamelijk kan deze persoon zo snel achteruit gaan dat verhuizen nog de enige optie is. Dan zitten we al in het laatste stadium dat een woning al compleet vol staat. Voor familie kan dit een complete  verrassing zijn. Vaak jaren geen contact met een broer of zus. Opeens is daar dan het contact en blijkt dat een woning compleet vol staat.

Opruimen Horderswoning is lastig en erg tijdrovend. Waarom?

Een Horder persoon wilt ook vaak niets zelf opruimen en al helemaal niet door andere. Bang om iets weg te gooien voor het geval iets ooit nog vanpas kan komen… Een item kan niets van waarde betekenen echter voor een horder kan dit juist emotioneel heel erg van waarde betekenen. Vaak kom je ook veel de zelfde items in een woning tegen. Zoals: Kaarsen in overvloed, ansichtkaarten, papieren knipsels, partij boeken en folders, kleding in de meeste gevallen in overvloed. Deze kleding ook vaak nieuw in verpakking. Even moment van gelug of zaligheid bij ontvangst van aangeschaf. Daarna wordt het weg gestopt ( bewaard ) en zelden nog naar omgekeken. Wanneer een woning moet worden ontruimd van een Horder dan zal er een stap voor stap in kaart worden gebracht wat weg mag en wat niet. Dit uitzoeken is een behoorlijk tijdrovende klus.

In de praktijk komt het vaak neer op het volgende:

Na jaren geen contact met een dierbaar iemand of jaren niet bij die persoon binnen geweest is dan opeens een moment dat u het huis in moet om wat voor reden dan ook.. U staat voor de deur van de woning en merkt dat de deur amper open gaat. Het is op een 4e of 5e verdieping midden in het centrum van een grote stad als Rotterdam of Amsterdam.. U doet de deur open en deze klemt.. De deur is eindelijk open en merkt een vreemde lucht. Een lucht die moeilijk te plaatsen is. Naar mate betreding in de woning vordert merkt u op dat het propvol staat. Vaak ook in de woonkamer is er amper leefruimte. Soms zelf ook in de slaapkamer geen slaapruimte en of doucheruimte in de douche.

Dan is er sprake van een ernstige vorm van verzamelingsdrift. Wij noemen dit als woningontruimer een “Horderswoning”.

Vaak moet er na leegmaken ook grondig worden schoongemaakt. En in een enkele geval behang worden verwijderd of wanden en plafonds geschilderd. Een woning moet hygienisch worden opgeleverd aan verhuurder of makelaar.

Een horderswoning van een verzamelaar kunnen wij ontruimen en veegschoon opleveren. Bel ons en wij komen direct langs voor een offerte. Laat ons u hierbij ontzorgen en ontstressen. Bel 070- 215 88 23 of 06 – 38 31 80 14 of email .

Foto's

Horders woning Den Haag vol ontruimen bezemschoon opleveren
Horders woning Den Haag vol ontruimen bezemschoon opleveren
Horders woning Den Haag vol ontruimen bezemschoon opleveren
Horders woning Den Haag vol ontruimen bezemschoon opleveren
Horders woning Den Haag vol ontruimen bezemschoon opleveren
Horders woning Den Haag vol ontruimen bezemschoon opleveren


« Terug