Bel nu voor een gratis prijsopgave: 070 – 215 88 23

Afvalstromen

Afvalstromen

Een woning laten ontruimen in Den Haag waarbij er tal van meubels worden gesorteerd voor goede doelen en bruikbare items zoals boeken of keukengerij geschonken aan goede doelen. Echter blijft er tijdens een woning ontruiming ook veel afval over. Opruimen en afvoeren van boedel betekent ook dat er afval tussen zit. Vaak oude stoffige meubels of zwaar eiken kasten of beschadigde inboedel. Ook een huis waar veel in is gerookt worden de meubels die erin staan beschouwd als afval meubels dat naar de stort mag worden gebracht.

Meubels en rommel na een woning leegruimen naar de stort brengen en gesorteerd ( milieuvriendelijke ) afvoeren als afvalstromen.

Wij zijn als ontruimers elke dag bezig met een woningontruiming in Den Haag en bezorgen tijdens ontruimings werkzaamheden al het af val naar een milieustraat voor een gescheiden milieuvriendelijke afvoer hiervan. Dit sorteren op afvalstromen is van grootst belang bij een milieustraat. Elke item kan op grondstof worden gesorteerd en verwerkt of bewerkt tot een nieuwgrondstof materiaal.

Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld metalen zoals een ijzeren metalen lamp dat beschadigd is. WIj knippen het snoer ervan af. Dit wordt als koper – kebel verzameld en het overige als metaal schroot in een container verzameld. Na een vollecontainer ingezameld wordt dit aangeboden aan een metaal verwerker dat het doormiddel vanovens opnieuw zal omsmelten tot een nieuwe grondstof.

Ook papier wordt appart verzameld. Zoals tijdschriften, boeken of karton. Sommige schone en nette boeken met leuke titels over interessante onderwerpen worden nog opnieuw te verkoop aangeboden bij een firma als de Slegte. Echter zijn er ook boeken die dus niet meer te gebruiken zijn en deze worden dan als oudpapier ingezameld door ons bedrijf. Wij zorgen er dan voor dat het toch wordt hergebruikt. Papier wordt dan opnieuw vermalen, versnippert en opnieuw gebruit voor kartonnen dozen of verpakkinsmaterialen. Dit geeft dus toch weer een goed doel,

Glas wordt verzameld in een container en dit zal naar een glasfabriek worden gebracht. Alle glazen afval worden samen gebracht en opnieuw gebroken en als scherven opnieuw omgesmolten worden tot een vloeibaar glas grondstof dat wordt gebruikt om nieuwe glazen te produceren.

Hout wordt verzameld en ook dit wordt veel voor hergebruik ingezet. Hierbij moet u denken aan snippers die vaak in speeltuinen liggen voor kinderen om zacht te vallen om klimrekken. Maar ook wordt er vaak hout gebruikt. Ook kan het worden gebruikt bij vervaardigen van geperst hout zoals spaanplaat. Of voor het winnen van duurzaam energie kan kan het worden omgezet.

Heeft u onbruikbaar inboedel en of stort en u wilt er snel vanaf? Wilt u een woning laten leegmaken in Den Haag of omstreken? Bel of email ons en wij staan u graag te woord.

 « Terug